Reseptit

Reseptiasioinnissa palvelu on joutuisaa. Käytössänne on 6 reseptin suoratoimituspistettä, joissa asiointi farmaseutin kanssa sujuu helposti ja luotettavasti. Palvelemme asiakkaita vuoronumerojärjestyksessä.

Lääkekorvausuudistus 2017

 

Vuodenvaihde tuo muutoksia lääkekorvauksiin ja reseptiasiointiin apteekissa

Uudet ja aikaisempaa kalliimmat lääkkeet kasvattavat Kelan lääkekorvausmenoja. Kasvun hillitsemiseksi Kelan lääkekorvausmenoja leikataan vuonna 2017.

Säästöt toteutetaan lääkkeiden hintakilpailua lisäämällä, lääkejätteen vähentämisellä, rationaalisen eli järkevän lääkehoidon edistämisellä sekä muiden diabeteslääkkeiden kuin insuliinivalmisteiden siirtämisellä alempaan erityiskorvausluokkaan.

Vuodenvaihteessa tulee voimaan myös muita apteekkiasiointiin vaikuttavia muutoksia. Tähän koosteeseen on kerätty tiivistetysti merkittävimmät lääkekorvaussäästöihin ja apteekkiasiointiin liittyvät muutokset.

Nämä muuttuvat

Korvattavien lääkkeiden hankintaväliä seurataan tarkemmin.

Erittäin kalliita lääkkeitä korvattuna vain kuukauden tarve kerrallaan.

Diabeteslääkkeistä muut kuin insuliinivalmisteet siirretään alempaan erityiskorvausluokkaan.

Epilepsialääkkeet apteekissa tehtävän lääkevaihdon ja viitehintajärjestelmän piirin silloin, jos niitä käytetään muuhun tarkoitukseen kuin epilepsiaan.

Kaikki lääkemääräykset muutuvat sähköisiksi.

Lääkemääräysten voimassaolo pitenee. Vuodenvaihteen jälkeen kirjoitetut reseptit ovat voimassa kaksi vuotta.

Nämä ennallaan

Alkuomavastuu 50 euroa. Maksat reseptilääkkeesi kokonaan itse 50 euroon asti, jos olet yli 18-vuotias. Uusi alkuomavastuukausi alkaa vuoden alusta.

Peruskorvaus 40 %, alempi erityiskorvaus 65 % ja ylempi erityiskorvaus 100 %.

Ostokertakohtainen omavastuu ylemmässä erityiskorvausluokassa (4,50 euroa / lääke).

Vuonna 2017 vuosiomavastuu eli niin sanottu lääkekatto on 605,13 euroa (tänä vuonna 610,37 euroa). Korvausten piiriin kuuluvista lääkkeistä maksetaan tämän jälkeen vain ostokertakohtainen omavastuu 2,50 euroa / lääke.

Lääkkeiden hinnat ja kela-korvaukset voit tarkistaa myös osoitteessa apteekki.fi.

Apteekissa vastataan mielellään kysymyksiinne!

Sähköiset reseptit

Voit katsoa sähköisiä reseptejäsi www.kanta.fi/omakanta sivustolla. Siellä näet, ovatko eReseptisi voimassa ja paljonko niissä on lääkettä jäljellä. Voit tarvittaessa tulostaa yhteenvedon eResepteistäsi. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

Lääkeneuvonta

Lääkeneuvonnalla varmistamme, että asiakas tietää lääkkeen oikean ja turvallisen käytön. Neuvomme mielellämme kaikissa lääkehoitoon ja lääkkeisiin liittyvissä asiaissa.

Lääkkeiden yhteensopivuuden seuranta

Käytössämme olevalla interaktio-ohjelmalla seuraamme asiakkaittemme kokonaislääkitystä ja lääkkeiden yhteensopivuutta. Keskittämällä lääkeostoksesi Haminan Keskus-Apteekkiin, voimme varmistaa lääkkeittesi yhteensopivuuden lisäksi sen, ettei kohdallasi ole turhaa päällekkäislääkitystä. Tarvittaessa otamme yhteyden lääkäriisi. Tavoitteenamme on jokaisen asiakkaan turvallinen ja oikea lääkehoito.

Reseptien uusiminen

Hoidamme reseptien uusimisen viemällä reseptejä uusittavaksi Haminan terveysasemalle. Resepti kannattaa tuoda ajoissa uusittavaksi, sillä uusiminen vie aikaa viikon verran. 1.4.2012 lähtien uusimismaksu 2 euroa / kerta.

Taloudelliset lääkeostot

Neuvomme aktiivisesti asiakkaita taloudellisiin lääkeostoihin. Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, onko lääkkeellesi saatavilla edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. Mikäli valmiste kuuluu viranomaisen listan mukaiseen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon, tarjoamme sinulle ns. hintaputkessa olevaa valmistetta, johon halutessasi voit vaihtaa lääkärin määräämän lääkevalmisteen. Pidämme valikoimissamme lääkkeitä, joiden saatavuus on varmistettu mahdollisimman hyvin.

Lääkevalmistus

Valmistamme itse useimmat lääkärin määräämät valmistettavat lääkkeet.

Suuret lääkekulut

Seuraamme kanta-asiakkaiden lääkekulukertymää ja tiedotamme asiakkaalle tilanteesta. Kun asiakkaalle on tullut tieto KELA:lta ns. kattokorvaussumman täyttymisestä, hän voi lääkkeitä hakiessaan näyttää kyseisen ilmoituksen apteekissa ja saa korvattavat lääkkeensä 2,50 € omavastuuhintaan. 

KELA:n lisäkorvausraja vuonna 2016 on 610,37 €.

Ota yhteyttä

Haminan Keskus-Apteekki
Satamakatu 9
49400 Hamina